A Béketéren található ez a kis 33 nm-es lakás. Nagyon rossz állapotban volt mikor először felmértük. Régi megsárgult falak, főzőfülke, konvektor és egy kényelmetlen elrendezésű fürdőszoba. A tulajdonos felkért minket hogy az átalakítás mellett adjunk segítséget az átalakításhoz is, hogy könnyen kiadható legyen.

[/tatsu_text][/tatsu_column][/tatsu_row][/tatsu_section]

A lakást első látásra tudtuk, hogy lehetne modern, kényelmes elrendezésű.

  • Kibontottuk az előszoba fürdőszoba közti falat.
  • Lebontásra került a hall – előszoba közti fal is
  • Valamint a főzőfülke boltívet is megszüntettük.

A falakat gipszkarton szerkezetekkel építettük újra, hogy a szűk helyiségeket azokba tolható tolóajtókkal válasszuk el egymástól. Mivel a költségekre nagyon kellett figyelni ezért a klasszikus (falon kívüli) tolóajtót építettük be a vázba. Ezek homok fújt felületűek, így átlátni nem lehet rajtuk, azonban a fényt szinte szabadon hagyják beáramlani a lakás közepébe, ami a legsötétebb helyiség volt. A falakat úgy húztuk fel, hogy előtte kimértük mekkora helyet fog igényelni a konyha. 4×60 cm széles elemből áll. (hűtő, mosogató, sütő, fiókos szekrény).

A költségek csökkentése érdekében a régi padló és csempe a hall, főzőfülke helyiségben nem került felbontásra, mivel kopottsága ellenére jó állapotban volt, nem recsegett, így erre helyeztük rá a laminált padlót az egész lakásban. A fürdőszoba az egyedüli kivétel, mert ott hidegburkolatot helyeztünk a vízzáró réteggel ellátott épített zuhanyzóban. A padlóba beleszerettünk. Natúr, matt felületű szemcsés mintája homogén és csúszásmentes felületet képez. Fürdőbe ideális. Az Opoczno -Moon Dust csempét csak ajánlani tudom a fürdőbe.

A lakásfelújítás során a bejáratot is cseréltük egy fenyőből készült modern vonalvezetésű új ajtóval. A szobában megtartottuk a régi kazettás ablakokat, ugyanakkor dupla thermo üvegre cseréltük azokban az üvegezést. A konyhával szemben található ligthofra néző ablakot is megtartottuk és kicseréltük új fa ablakra, így a szellőzés tudtunk biztosítani a konyhának. A régi főzőfülkéből egy 135×96 cm-es beugró lett, melybe akár egy étkező vagy egy nagy beépített szekrény is kialakítható. Ez majd a leendő bérlő kívánsága szerint lesz befejezve a tulajdonos kérésére.

A mennyezet rossz állapotára való tekintettel a teljes lakás 310 cm-es belmagasságát 3 méterre csökkentettük, így a villanyszerelő el tudta vinni az álmennyezetben a kábeleket. A nappaliban hagytuk egyedül kis “szárnyakat” vagy párkányt a világítás helyének. A két LED sor olyan fényerővel rendelkezik, hogy teljes mértékben kiváltottuk vele a központi világítást.

A lakást a világítás vezérlése egyedivé teszi, hiszen érintőkapcsolós vezérlőpanelekkel oldottuk meg. Ebből két egyforma üvegfelületű, helyiség jelző ikonokkal ellátott kapcsoló került beépítésre a lakás két központi helyén. Az egyik az előszobában található, melyről az egész lakás világítását tudjuk vezérelni. Ez a funkció igen hasznos tud lenni, mikor sietve hagyjuk el otthonunk és nem szeretnénk visszafutkosni az égve hagyott villanyok miatt. A másik a konyha és szoba átjárójában található. Arról is a teljes világítási rendszert vezérelhetjük.

A meleg vízről egy 80 literes Ariston Velis bojler gondoskodik a fürdő mennyezetéhez közel szerelve. A fűtést infra fűtőfilmmel oldottuk meg az álmennyezetben.