Díszes konzolasztal tökéletesen illeszkedhet, dekorálhatja hálószobánk, nappalink vagy előszobánk falát. Korábban ehhez hasonló bútordarabokat leginkább csak villákban vagy kastélyokban láthattunk azonban a használt cikkeket árusító internetes oldalak korában mi is hozzájuthatunk teljesen megfizethető áron. Sőt!

Már a nagyobb lakberendezési áruházak kínálatában is találhatunk olcsóbb darabokat akár 25-30 ezer forinttól.

Rendkívül praktikus és jól használható bútordarab lehet egy fal mellé állított konzolasztal például az előszobában. Hazajövet lesz hova rakni a kulcscsomót, táskát egyéb holmit és ezenkívül tökéletes dekorációs eleme lehet a helyiségnek. Nappalikban is nagyon jól elfér, tehetünk rá vázát, kerámia kiegészítőt és bátran rakjunk fölé a falra képet, fotót.
 

Nézzük a színeket:

Sötétebb falhoz választhatjuk a lakberendezési áruházak igen széles kínálatából a fehér színűt vagy az élénk, környezetéből kiugró színre festett konzolasztalokat.  Ne vonakodjunk a fekete színtől sem, amennyiben világos maga a falszín. Nagyon ízlésesen lehet dekorálni aranyozott kiegészítőkkel (váza, gombok, tálak…stb.).
Kis munkaráfordítással akár magunk is készíthetünk ilyen konzolasztalt. Egy régi asztal kettészabásával rögtön kettő darabhoz is jutunk. Elég a falhoz erősíteni egy lécet és arra ültetni az általunk választott színnel átfestett asztalt.
Ha a lakásunkban nem tudunk mit kezdeni egy üres fallal tökéletes választás egy magunk által készített vagy vásárolt konzolasztal. Munkáim során jómagam is előszeretettel használom ezt a dekorációs bútorelemet a lakás szinte minden helyiségében, kiegészítve tükörrel, vázával, órával stb.