A lakás alapterülete 33 nm, ebből próbáltuk kihozni amit lehetett. Az elrendezés változtatásához nem volt sok lehetőségünk, így nagy falmozgatások nem történtek csak a jelenlegi tégla válaszfalakat cseréltük gipszkarton szerkezetekre, helyet biztosítva a falban futó tolóajtóknak. Mivel  a konyhában valamint a fürdőszobában nem sok hely volt arra, hogy kényelmesen lehessen nyitni és csukni egy hagyományos ajtót, kényelmi szempontból cseréltük őket toló  szerkezetekre. A lakás közepén helyezkedik el a konyha, szellőzéséről egy világítóudvarra néző ablak gondoskodik. A főzőfülkét megszüntettük és áthelyeztük a szemközti falra ahol két és fél méteres pultot tudtunk alkotni a korábbi “Karancs tűzhely – mosogatópult” kombinációból. A korábbi boltíves fülkében teret nyertünk egy kisebb étkezőasztalnak két székkel. A konyhában pult alatti kis hűtőszekrényt helyeztünk el mely méreteiben igazodik egy garzon szükségleteihez.

A fürdőszoba esett át a legnagyobb átalakuláson. Új tágas épített zuhany került kialakításra ezzel szemben sikerült elhelyeznünk a mosdót és az illemhelyet is. A kis fürdőszobában már nem jutott hely a mosógépnek így, annak az előszoba szekrényekbe rejtve alakítottuk ki a helyét.  A faltól falig érő tükör megoldással optikailag növeltük a fürdőszoba 3 nm-es területét. 

A falakat mindenhol fehérre festettük, hogy a 4. emeleti panorámás lakás minden része a lehető legvilágosabb legyen a középső konyha részen is. 

A nappali és egyben hálószobában a régi kopott padló cseréjével, a falak fehérítésével és egy hangulatos álmennyezeti design dekorációs világítással egészen modern, “újépítésű” hangulatot hoztunk létre, melynek minimalista szépségét tovább emelte az eredeti kazettás ablakkeret, melyet gondosan felújítottunk, hogy még sokáig szép lehessen. A mai hőszigetelési követelményeket szem előtt tartva üvegeit kicseréltük dupla thermo üvegekre. 

A klasszikus kéménybe kötött nyílt égésterű konvektor helyett, az egész lakásban infa mennyezetfűtést hoztunk létre mely egyenletes meleget biztosít minden helyiségben.